Met rolluiken kan je de hele dag door genieten hoe jij dat wilt. Liever gedempt licht in je woonkamer tijdens een zonovergoten dag? Of slaap je graag in de volledige duisternis? Met rolluiken kies je zelf hoeveel licht je in je woning toelaat.

Onze rolluiken zijn extraveilig en houden ongewenste bezoekers buiten.

Van Goethem Poorten

Ruime keuze van inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken.
,

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken ken je wellicht als de meest traditionele vorm van rolluiken. De kast zit ingewerkt aan de binnenkant van je woning. Dankzij onze brede waaier aan kleuren kunnen alle inbouwrolluiken afgestemd worden op de exacte stijl van jouw woning. Het hoofddoel van rolluiken is natuurlijk het afschermen van het licht, maar dankzij innoverende technologieën zijn er steeds meer en meer voordelen verbonden aan het installeren van rolluiken. Rolluiken vormen een extra obstakel voor inbrekers én beschermen het glas van je ramen.

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn rolluiken die bovenop het raam worden geplaatst indien er ramen worden vervangen of geplaatst. Ze worden vooral gebruikt bij woningen waar er boven het raam niet genoeg ruimte is om een inbouwrolluik te plaatsen. Rolluiken vormen een extra obstakel voor inbrekers én beschermen het glas van je ramen.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken bieden u quasi dezelfde oplossing om het comfort van uw woning te verhogen en zijn nog steeds de beste oplossing om energieverlies aan ramen helemaal uit te sluiten. Ze zijn beschikbaar in zowel pvc als aluminium en dit volgens uw wensen in kleur en detail. Voorzetrolluiken, worden aan de buitenzijde tegen het raam of de gevel geplaatst. Dit is dus wel de ideale oplossing, indien er geen inbouwmogelijkheden zijn.

Elektrische rolluiken met of zonder zonnepaneel

Onze elektrische rolluiken zijn heel gemakkelijk te bedienen. In principe kun je kiezen uit drie opties. De meest eenvoudige manier om je rolluiken elektrisch te bedienen is met een vaste wandschakelaar, welke we, naast de handbediening met linten, standaard kunnen leveren.

Optioneel kan je kiezen voor elektrisch radio gestuurd waarmee je met een handige afstandsbediening je rolluiken kunt openen en sluiten. Waar men tegenwoordig ook vaak gebruik van maakt is de optie Smart Home Proof, waarbij je door middel van een applicatie op je smartphone of tablet de rolluiken elektrisch kunt bedienen.

Veel gestelde vragen

1Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een goede rolluik?
Rolluiken zijn multifunctionele producten en hebben daarom ook verschillende voordelen. Naast verbeterde isolatie van je woning zorgen rolluiken ook voor een volledige verduistering van jouw ruimte. Ze dempen tevens het geluid van buitenaf. Tot slot fungeren rolluiken als een extra hang- en sluitwerk voor je woning.
2Wat zijn de maximale afmetingen van een rolluik?
Bij een rolluik van Van Goethem Group zijn de maximale afmetingen de volgende: een maximale breedte van 300 cm en een maximale uitval van 400 cm. Dit zijn de maten voor rolluiken bestaande uit 1 deel.
3Hoe kun je een rolluik bedienen?
Rolluiken sturen we aan via een motor en kun je daarom bedienen door middel van een schakelaar, bediening vanop afstand of smartphone. Daarnaast is het mogelijk om rolluiken te laten openen en sluiten op tijdstippen die je vooraf programmeert.
4Hoe werken rolluiken op zonne-energie?
Rolluiken op zonne-energie bestaan uit een kast met een batterij en een zonnepaneeltje. Omdat de batterijen opladen door middel van de zon is er bijgevolg geen verbinding meer nodig met een stroompunt. Je hoeft dus bijgevolg niet langer te hakken en te breken in de muren.
5Welke kleur neem ik het best?
Lichtere kleuren reflecteren beter het licht van de zon en absorberen minder. Hoe donkerder de kleur, hoe meer absorptie van het licht van de zon en hoe minder de reflectie. Lichtere kleuren zoals wit en grijs zijn dus veel beter dan bijvoorbeeld zwart. De kleuren die beschikbaar zijn voor rolluiken zijn: Wit, Grijs, Beige, Bruin, Crème, Ivoor, Bosgroen, Rood, Zwarm Naturel, Staalblauw, Antraciet, Verkeerswit, Antraciet, structuurlak
6Wat is nu eigenlijk het beste, screens of rolluiken?
Screens krijgen de voorkeur als je wil kunnen blijven genieten van het zicht naar buiten en als je enkel een zonwering nodig hebt om de zon wat te gaan weren. Rolluiken daarentegen kies je dan weer beter wanneer je ruimtes echt wil gaan verduisteren zoals bijvoorbeeld een slaapkamer. Rolluiken zijn ook om bijvoorbeeld dieven te ontmoedigen om in te breken en ze weren ook veel beter de warmte als ook de koude als je dit zou vergelijken met screens.

Gratis Offerte Berekening voor je rolluikenJe woning is pas compleet met maatwerk. Wij denken met je mee. Kan je advies gebruiken op de maat van je woning?


Klik hier